O NAMA

O NAMA

ZOS

Zelena omladina Srbije je nezavisna, omladinska organizacija koja kroz svoje aktivnosti zagovara zelene politike. U vremenu kada svuda oko nas mozemo primetiti prekomerno eksploatisanje prirode zarad profita velikih korporacija i krimogenih grupacija verujemo da je vise nego ikada, važno da se borimo za čist vazduh, vodu , šume, zdravu hranu i uopšte zdravu životnu sredinu koja je neophodna za kvalitetan život kako svih nas tako i budućih generacija.

Uz ekolosku pravdu, koja se najcesce vezuje za zelene politike, smatramo da je  kljucno postizanje i socijalne pravde. To u praksi podrazumeva omogucavanje svim grupacijama da ostvare svoja ekonomska, socijalna i ljudska prava. Svako ima pravo na krov nad glavom, sigurnost od gladi, pravo na obrazovanje i medicinsku pomoc bez obzira na njihovo nacionalno, religiozno ili seksualno i rodno opredeljenje. 

Svaki gradjanin ima pravo da aktivno ucestvuje u drustvu stoga nam je demokraticnost takodje jedno od osnovnih nacela. Osim samog glasanja na izborima, zalazemo se za aktivno ucesce gradjana u donosenju odluka kao i za slobodne medije i pravicne izborne procese.

Clanovi Zelene omladine Srbije duboko veruju u nacela mira i nenasilja.

Uz pomoc ova cetiri stuba zelenih politika radimo na tome da zamislimo i izgradimo bolje drustvo u kome ce svako moci da ispuni svoj potencijal i vodi zdrav i dostojanstven zivot.